Julemeny

Spisekartet består av en blanding av klassiske retter og fremtidige favoritter. Sjefen gjør sitt for å gå din mor en høy gang på kjøkkenet.
Bestill bord

Forretter

Gratinert løksuppe

Med gruyère ost.

169,–

Stekte kamskjell

Med blomkålpure, grønnsaker og chorizo. Brød serveres til.

224,–

Reinsdyrcarpaccio

Med bladsalat, syltet rødløk, rå plomme fra vaktelegg, olivenolje, balsamico, nykvernet pepper og den norske varianten av parmesan fra Myrdal. Brød serveres til.

209,–

Tartar av storfe

Hakket okse indrefilet med chiliflakes, finhakket løk, sylteagurk, kapers, bladsalat i vinagrette, rødbeter og eggeplomme. Fritert wonton og ramsløkkrem serveres også til.

198,–

Hovedretter

Hjortefilet

Helstekt hjortefilet serveres med en variasjon av grønnsaker og rødvinsmarinert pære. Lagerets hasselbackpotet og kremet skogsoppsaus serveres til.

396,–

Pepperstek av indrefilet

Indrefilet rulles i husets brente pepper. Med balsamicomarinert sjampinjong, asparges, broccolini, sellerirotpurè, hasselbackpotet og grønn peppersaus serveres til.

392,–

Andebryst

Rosastekt andebryst med en variasjon av grønnsaker, kirsebærsaus og hasselbackpotet.

389,–

Havnelagerets Juletallerken

Serveres på tradisjonelt vis med ribbe, medisterkaker, julepølse, surkål, rødkål, julesaus og kokte mandelpoteter. Rørte tyttebær serveres til.

375,–

Gastropubens pinnekjøtt

Fjelltørket pinnekjøtt fra Spekeloftet på Hemsedal. Vi damper det på øl og serverer med kålrotmos, sjy og mandelpoteter. Gi beskjed om du ønsker sennep eller rørte tyttebær til.

459,–

Juletorsk

Torskeloins bakt i ovn. Serveres med baconterninger, rotgrønnsaker, kokte mandelpoteter og persillesaus.

359,–

Lutefisk

Fra Værøy. Serveres med baconfett, ertestuing, hvit saus og kokte mandelpoteter. Lefse, flatbrød, brunost, sennep og sennepspulver serveres til.
To ganger servering om ønskelig. Vi anbefaler at du forhåndsbestiller dagen før.

495,–

Pubretter

Bangers & Mash

Sterk chorizo pølse fra Manstad kjøtt, serveres med mandel potetmos og løk/ølsjy.

229,–

Silde tallerken

Akkevitt, rømme, tomat og ramsløk sild. Servert med rødbeter, kapers, løk, remulade, egg og dansk rugbrød.

239,–

Club sandwich

Kyllingfilet, bacon, tomat, syltet rødløk, salat, aioli og toastbrød. Pommes bistro.
Ølanbefaling: Lys Ale, Saison, Mørk ale, Session IPA, Alkoholfritt,

244,–

Fish and chips

På tradisjonelt vis. Vi panerer fiskefileten i ølrøre serveres med ertepurè tartar- saus og pommes bistro.

236,–

Kyllingsalat

Marinert grillet kylling med salat, tomater, syltet gulrot og rødløk, agurk, avokado, reddik, revet parmesan og bacon. Ristet surdeigsbrød og parmesan-dressing.

239,–

Havnelagerets biffburger

Burger av kvernet høyrygg med cheddarost, bacon, chipotlemajones, salat, tomat, løk, pommes bistro.

264,–

Lagerets supreme burger

Hamburger med salat, brie, bacon, syltet rødløk, pickles, helstekt sjampinjong, aioli, strimlet potetchips og pommes bistro.
Ølanbefaling: Mørk ale, Scotch ale, Bock, Doppelbock, Alkoholfritt,

284,–

Vegetar Burger

Burger laget av østerssopp, gulrøtter, kikerter, løk og aubergine. Serveres i briochebrød med vegansk chilimajones, syltet løk, helstekt sjampinjong, tomat, avokado og pickles.
Pommes bistro serveres til.

223,–

Glutenfritt brød


19,–

Poteter og dipper

Pommes bistro

Her kan det være spor av Gluten.

49,–

Søtpotet fries

Her kan det være spor av gluten.

62,–

Parmesan fries

Her kan det være spor av gluten.

62,–

Dipper

Velg mellom Aioli, chipotlemajones, salsa, rømme eller ramsløkdipp.

26,–

Småretter

Spicy løkringer

Ølanbefaling: India Pale Ale (IPA), Lys Lager, APA,

94,–

Mozzarellasticks

Ølanbefaling: Citrus ale,

82,–

Cheddarfylte japaneos

Ølanbefaling: Mexican lager,

82,–

Nacho med salsa

Ølanbefaling: Mexican lager,

99,–

Gratinert nachos

Tortillachips gratinert med kjøttsaus, ost og jalapenò serveres med rømme og salsa. Denne retten passer perfekt i kombinasjon med smårettene om man ønsker litt ekstra.

174,–

Dessert

Havnelagerets Riskrem

Med bringebærsaus og nøttekjeks.

119,–

Sjokolademousse

Med juleknask og appelsinsalat.

129,–

Crème brùlèe

Serveres med appelsinsalat med smak av jul.

149,–

Fransk sjokoladeterte

Med kirsebæriskrem og bjørnebærcoulis

142,–

Iskrem

3 kuler is, servert med kjeks og skogsbærsaus med kanel og anis. Velg mellom vanilje, sjokolade, kirsebær og salt karamell iskrem. Sorbet velg mellom bringebær eller mango.

139,–

Barnemeny

Wienerpølse med pommes


106,–

Hamburger med pommes

Helt plain burger med pommes bistro.

127,–

Fish and Chips

Serveres med tartar- saus og pommes bistro.

127,–

Havnelagerets juletallerken.

Halv posjon!NB: Kun for barn under 15 år. På tradisjonelt vis med ribbe, medisterkaker og julepølse surkål, rødkål, jule saus, tyttebær og mandelpoteter serveres til.

192,–

Barnas Iscup

Serveres med vanilje- og sjokoladeiskrem, kjeks og salt karamellsaus.

104,–

Lunsjmeny for Havnelageret Gastropub Moss (11.00 - 15.00)

Smørbrød med ribbe

Serveres på ristet surdeigsbrød med majones, blandet salat i vinagrette, surkål, pickles, syltet gulrot, tyttebær og grov sennep

199,–

Smørbrød med elgkarbonade

Løkmarmelade, syltet gulrot, sjampinjong, pickles. Speilegg 16,- Bacon 32,-

199,–

Rekesmørbrød

Reker fra Engelsviken på ristet surdeigsbrød med limemajones, cherry tomat, rødløk og bladsalat.

209,–

Silde tallerken

Akkevitt, rømme, tomat og ramsløk sild. Servert med rødbeter, kapers, løk, remulade, egg og dansk rugbrød.

239,–

Bangers & mash

Sterk chorizo pølse fra Manstad kjøtt, serveres med mandel potetmos og løk/ølsjy.

229,–

Omelett

Med ost, sjampinjong og skinke. Serveres med blandet salat og ristet surdeigsbrød.

179,–

Club Sandwich

Kyllingfilet, bacon, tomat, syltet rødløk, salat, aioli og toastbrød. Pommes bistro serveres til.

244,–

Kyllingsalat

Marinert grillet kylling med salat, tomater, syltet gulrot og rødløk, agurk, avokado, reddik, revet parmesan og bacon. Ristet surdeigsbrød og parmesandressning.

239,–

Chevresalat

Lun chevre med salat i pestovinagrette, sytet rødløk, agurk, reddik, mango, stekt sopp og valnøtter. Grillet landbrød serveres til.

198,–

Fish and chips

På tradisjonelt vis. Vi panerer fiskefileten i ølrøre, serveres med ertepurè tartarsaus og pommes bistro.

236,–

Havnelagerets Biffburger

Burger av kvernet høyrygg med cheddarost, bacon, chipotlemajones, salat, tomat, løk, pommes bistro.

264,–

GLUTENFRITT BRØD


19,–

Hjemmebakt eplekake m/kaffe

Eplekake med kanel og krydder, serveres med vaniljeiskrem.

130,–

Affogato

Vanilje iskrem (2 Kuler) toppet med enkel espresso

114,–

Iskrem

3 kuler is, servert med kjeks og skogsbærsaus med kanel og anis. Velg mellom vanilje, sjokolade, kirsebær og salt karamell iskrem. Sorbet velg mellom bringebær eller mango.

139,–

Crème brùlèe

Serveres med appelsinsalat med smak av jul.

149,–

For grupper på over 10 pers kan vi sende ut forslag på menyer og andre retter til lunsj om ønskelig, i tillegg til ordinær lunsjmeny.

Ta kontakt med oss på 69207000 eller ole.jorgen@r-g.no

Allergener


  • Fisk

  • Melk

  • Honning

  • Selleri

  • Hvetegluten

  • Sesamfro

  • Bløtdyr

  • Sulfitt

  • Nøtter

  • Skalldyr

  • Sennep

  • Egg

  • Sitrus

  • Soya