Meny

Spisekartet består av en blanding av klassiske retter og fremtidige favoritter. God drikke krever god mat, og kjøkkesjefen gjør sitt for å gå din mor en høy gang på kjøkkenet.
Bestill bord

Ukens Rett

Flesk og duppe

Lettsaltet sideflesk med rotmos, kokte mandelpoteter og duppe.

219,–

Småretter

Spicy løkringer

Ølanbefaling: India Pale Ale (IPA), Lys Lager, APA,

79,–

Mozzarellasticks

Ølanbefaling: Citrus ale,

79,–

Cheddarfylte japaneos

Ølanbefaling: Mexican lager,

79,–

Nacho med salsa

Ølanbefaling: Mexican lager,

79,–

Stekt Chorizo

med hint av hvitløk og chili
Ølanbefaling: India Pale Ale (IPA), Lys Lager, Imperial IPA,

96,–

Gratinert Nachos

Tortillachips gratinert med kjøttsaus, ost, jalapeno, rømme og salsa
Ølanbefaling: Pils, Lager, Alkoholfritt,

139,–

Pubretter

Kyllingsalat

Marinert grillet kylling med salat, tomater, rødløk, agurk, avokado, reddik, revet parmesan og bacon. Ristet surdeigsbrød og parmesan-dressing
Ølanbefaling: Hveteøl, Hefeweissbier, Witbier, Alkoholfritt,

209,–

Club sandwich

Kyllingfilet, bacon, tomat, rødløk, salat, aioli og toastbrød. Pommes frites.
Ølanbefaling: Lys Ale, Saison, Mørk ale, Session IPA, Alkoholfritt,

198,–

Bookmaker sandwich

Grillet indrefilet serveres i toastbrød med chipotlemajones, rødløk, tomat og salat. Serveres med pommes frites og bearnaise saus.
Ølanbefaling: Session IPA, Alkoholfritt,

249,–

Spekefjøl

Spekeskinke, fenalår, reinsdyr og elgpølse fra Ringstad kjøtt, serveres med oliven, ristede valnøtter med honning, vårløksdipp, kornbrød og flatbrød.
Kan deles på 2 personer
Ølanbefaling: Pale Ale,

248,–

FFK Burger

Burger av kvernet høyrygg med cheddarost, chipotle majones, salat, tomat, løk.

154,–

Havnelagerets biffburger

Burger av kvernet høyrygg med cheddarost, bacon, chipotlemajon, salat, tomat, løk, pommes frites og løkringer.
Ølanbefaling: India Pale Ale (IPA), Lys Lager, Alkoholfritt,

219,–

Lagerets supreme burger

Hamburger med salat, brie, bacon, syltet rødløk, pickles, helstekt sjampinjong, aioli, strimlet potetchips og pommes frites.
Ølanbefaling: Mørk ale, Scotch ale, Bock, Doppelbock, Alkoholfritt,

249,–

Pulled Chicken

Serveres i briochebrød med coleslaw, syltet rødløk, pickels, bbq-saus og pommes.

198,–

Vegetar Burger

Burger laget av østerssopp, gulrøtter, kikerter, løk og aubergine. Serveres i briochebrød med vegansk chilimajones, syltet løk, helstekt sjampinjong og pommes frites.

209,–

Fish and chips

Lagerets spesialitet. Vi panerer fiskefileten i Newcastle ølrøre og serverer med ertepure, tartarsaus og pommes frites.
Ølanbefaling: Lys Ale, Saison, Mørk ale, Blonde, Alkoholfritt,

199,–

Glutenfrittbrød / Hamburgerbrød


15,–

Hovedretter

Pepperstek av indrefilet

Indrefilet rulles i husets brente pepperblanding, serveres med sopp, aspargesbønner og sellerirotpuré. Ovnsbakte poteter og kremet peppersaus serves til.
Ølanbefaling: India Pale Ale (IPA), Lys Lager, Red IPA, Alkoholfritt,

339,–

Biffsnadder av indrefilet

Stekes med sopp og løk, serveres med bladsalat, pommes og bearnaise.
Ølanbefaling: Porter, Imperial brown ale, Alkoholfritt,

315,–

Ovnsbakt torsk

Serveres med sukkerglaserte rotgrønnsaker, baconfett og råstekte poteter.
Ølanbefaling: Bock, Amber ale, Alkoholfritt,

309,–

Lammeskank

Serveres med rotgrønnsaker, mandelmos og rødvinsjy.

298,–

Poteter og dipper

Pommes frites


40,–

Søtpotet fries


55,–

Parmesan fries


55,–

Dipper

Aioli, Chipotlemajones, Salsa, Rømme, Vårløkdressing
(melk/laktose i rømme)

15,–

Barnemeny

Weinerpølse med pommes


89,–

Hamburger med pommes

Serveres med salat, tomat, løk og aioli

99,–

Fish and Chips

serveres med ertestuing og tartarsaus

99,–

2 Kuler is

Servert med kjeks og bringebærsaus. Velg mellom vanilje, sjokolade, kirsebær, salt karamell iskrem. Sorbet velg mellom kokkos eller mango.

79,–

Dessert

Darkside brownies med stout og nøtter

Serveres med friske bær og vaniljeiskrem.

129,–

Creme catalan

Den spanske varianten av creme brulee, med hint av appelsin og kanel. Serveres med friske bær.
Ølanbefaling: Imperial stout, Barley wine,

119,–

Affogato

Espresso med 2 kuler vaniljeis og nøttekrønsj.

89,–

Iskrem

3 Kuler is, servert med kjeks og bringebærsaus. Velg mellom vanilje, sjokolade, kirsebær, salt karamell iskrem. Sorbet velg mellom kokkos eller mango.
Ølanbefaling: Cream ale, Imperial stout,

119,–

Julemeny

Vi starter med julemenyen 11 November. Spisekartet består av en blanding av klassiske retter og fremtidige favoritter. Sjefen gjør sitt for å gå din mor en høy gang på kjøkkenet.
Bestill bord

Ukens rett

Kommer senere !


Forretter

Stekte kamskjell

Med blomkålpure og chorizo. Brød serveres til.

159,–

Reinsdyrcarpaccio

Med babyleaf, ruccola, syltet rødløk, rå plomme fra vaktelegg, olivenolje, balsamico, nykvernet pepper og den norske varianten av parmesan fra Myrdal. Brød serveres til.

152,–

Hovedretter

Pepperstek av indrefilet

Indrefilet rulles i husets brente pepper. Med balsamicomarinert sjampinjong, asparges- bønner, sellerirotpurè, lagerets potetkake og grønn peppersaus serveres til.

354,–

Hjortefilet

Helstekt hjortefilet serveres med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødvinsmarinert pære og rosenkål. Lagerets potetkake og kremet skogsoppsaus serveres til.

349,–

Havnelagerets Juletallerken

Serveres på tradisjonelt vis med ribbe, medisterkaker, julepølse, surkål, rødkål, julesaus og kokte mandelpoteter. Rørte tyttebær serveres til.

339,–

Gastropubens pinnekjøtt

Fjelltørket pinnekjøtt fra Spekeloftet på Hemsedal. Vi damper det på øl og serverer med kålrotmos, sjy og mandelpoteter. Gi beskjed om du ønsker sennep eller rørte tyttebær til.

369,–

Juletorsk

Torskeloins bakt i ovn. Serveres med baconterninger, rotgrønnsaker, kokte mandelpoteter og persillesaus.

329,–

Lutefisk

Fra brødrene Berg på Værøy. Serveres med baconfett, ertestuing, hvit saus og kokte mandelpoteter. Lefse, flatbrød, brunost, sennep og sennepspulver serveres til.
To ganger servering om ønskelig. Vi anbefaler at du forhåndsbestiller dagen før.

475,–

Dessert

Sjokolade Panna cotta

Serveres med bjørnebærcoulis og nøttekjeks.

132,–

Havnelagerets Riskrem

Med nøttekrønsj og bringebærsaus.

109,–

Creme catalan Bruleè

Dette er en spansk versjon av creme bruleè. Serveres med marinerte bær.

132,–

Iskrem

3 kuler is, servert med kjeks og skogsbærsaus med kanel og anis. Velg mellom vanilje, sjokolade, kirsebær og salt karamell iskrem. Sorbet velg mellom bringebær eller mango.

119,–

Pubretter

Bangers & Mash

Sterk ribbepølse fra Krosby, serveres med mandel potetmos og løk/ølsjy.

219,–

Fish and chips

På tradisjonelt vis. Vi panerer fiskefileten i ølrøre serveres med ertepurè tartar- saus og pommes frites.

204,–

Silde tallerken

Akkevitt, sennep, tomat og sursild. Servert med rødbeter, kapers, løk, remulade, egg og dansk rugbrød.

239,–

Kyllingsalat

Marinert grillet kylling med salat, tomater, rødløk, agurk, avokado, reddik, revet parmesan og bacon. Ristet surdeigsbrød og parmesan-dressing.

209,–

Spekefjøl

Spekeskinke, fenalår, reinsdyr og elgpølse fra Ringstad kjøtt, serveres med oliven, ristede valnøtter med honning, vårløksdipp, kornbrød og flatbrød.
Kan deles på to personer.

248,–

Havnelagerets biffburger

Burger av kvernet høyrygg med cheddarost, bacon, chipotlemajones, salat, tomat, løk, pommes frites og løkringer.

229,–

Pulled Chicken

Serveres i briochebrød med coleslaw, syltet rødløk, pickels, bbq-saus og pommes.
Nam, Nam!

198,–

Vegetar Burger

Burger laget av østerssopp, gulrøtter, kikerter, løk og aubergine. Serveres i briochebrød med vegansk chilimajones, syltet løk, helstekt sjampinjong, tomat, avokado og pickles.
Pommes frites serveres til.

219,–

Nacho med salsa


79,–

Glutenfritt brød


19,–

Barnemeny

Wienerplse med pommes


89,–

Hamburger med pommes

Helt plain burger med pommes frites.

98,–

Fish and Chips

Serveres med tartar- saus og pommes frites.

109,–

Havnelagerets juletallerken.

Halv posjon!NB: Kun for barn under 15 år. På tradisjonelt vis med ribbe, medisterkaker og julepølse surkål, rødkål, jule saus, tyttebær og mandelpoteter serveres til.

189,–

Barnas Iscup

Serveres med vanilje- og sjokoladeiskrem, kjeks og salt karamellsaus.

89,–

Allergener


  • Fisk

  • Melk

  • Honning

  • Selleri

  • Hvetegluten

  • Sesamfro

  • Bløtdyr

  • Sulfitt

  • Nøtter

  • Skalldyr

  • Sennep

  • Egg

  • Sitrus

  • Soya