Julemeny

Spisekartet består av en blanding av klassiske retter og fremtidige favoritter. Sjefen gjør sitt for å gå din mor en høy gang på kjøkkenet.
Bestill bord

Ukens rett

Flesk og duppe

Lettsaltet sideflesk med rotmos, kokte mandelpoteter og duppe.

219,–

Forretter

Stekte kamskjell

Med blomkålpure og chorizo. Brød serveres til.

159,–

Reinsdyrcarpaccio

Med babyleaf, ruccola, syltet rødløk, rå plomme fra vaktelegg, olivenolje, balsamico, nykvernet pepper og den norske varianten av parmesan fra Myrdal. Brød serveres til.

152,–

Hovedretter

Pepperstek av indrefilet

Indrefilet rulles i husets brente pepper. Med balsamicomarinert sjampinjong, asparges- bønner, sellerirotpurè, lagerets potetkake og grønn peppersaus serveres til.

354,–

Hjortefilet

Helstekt hjortefilet serveres med ovnsbakte rotgrønnsaker, rødvinsmarinert pære og rosenkål. Lagerets potetkake og kremet skogsoppsaus serveres til.

349,–

Havnelagerets Juletallerken

Serveres på tradisjonelt vis med ribbe, medisterkaker, julepølse, surkål, rødkål, julesaus og kokte mandelpoteter. Rørte tyttebær serveres til.

339,–

Gastropubens pinnekjøtt

Fjelltørket pinnekjøtt fra Spekeloftet på Hemsedal. Vi damper det på øl og serverer med kålrotmos, sjy og mandelpoteter. Gi beskjed om du ønsker sennep eller rørte tyttebær til.

369,–

Juletorsk

Torskeloins bakt i ovn. Serveres med baconterninger, rotgrønnsaker, kokte mandelpoteter og persillesaus.

329,–

Lutefisk

Fra brødrene Berg på Værøy. Serveres med baconfett, ertestuing, hvit saus og kokte mandelpoteter. Lefse, flatbrød, brunost, sennep og sennepspulver serveres til.
To ganger servering om ønskelig. Vi anbefaler at du forhåndsbestiller dagen før.

475,–

Dessert

Sjokolade Panna cotta

Serveres med bjørnebærcoulis og nøttekjeks.

132,–

Havnelagerets Riskrem

Med nøttekrønsj og bringebærsaus.

119,–

Crème catalan Brûlée

Dette er en spansk versjon av crème brûlée. Serveres med marinerte bær.

132,–

Iskrem

3 kuler is, servert med kjeks og skogsbærsaus med kanel og anis. Velg mellom vanilje, sjokolade, kirsebær og salt karamell iskrem. Sorbet velg mellom bringebær eller mango.

129,–

Pubretter

Bangers & Mash

Sterk chorizo pølse fra Manstad kjøtt, serveres med mandel potetmos og løk/ølsjy.

219,–

Fish and chips

På tradisjonelt vis. Vi panerer fiskefileten i ølrøre serveres med ertepurè tartar- saus og pommes frites.

204,–

Silde tallerken

Akkevitt, rømme, tomat og ramsløk sild. Servert med rødbeter, kapers, løk, remulade, egg og dansk rugbrød.

239,–

Kyllingsalat

Marinert grillet kylling med salat, tomater, rødløk, agurk, avokado, reddik, revet parmesan og bacon. Ristet surdeigsbrød og parmesan-dressing.

209,–

Spekefjøl

Spekeskinke, fenalår, reinsdyr og elgpølse fra Ringstad kjøtt, serveres med oliven, ristede valnøtter med honning, vårløksdipp, kornbrød og flatbrød.
Kan deles på to personer.

248,–

Havnelagerets biffburger

Burger av kvernet høyrygg med cheddarost, bacon, chipotlemajones, salat, tomat, løk, pommes frites og løkringer.

229,–

Pulled Chicken

Serveres i briochebrød med coleslaw, syltet rødløk, pickels, bbq-saus og pommes.
Nam, Nam!

198,–

Vegetar Burger

Burger laget av østerssopp, gulrøtter, kikerter, løk og aubergine. Serveres i briochebrød med vegansk chilimajones, syltet løk, helstekt sjampinjong, tomat, avokado og pickles.
Pommes frites serveres til.

219,–

Nacho med salsa


79,–

Glutenfritt brød


19,–

Barnemeny

Wienerpølse med pommes


89,–

Hamburger med pommes

Helt plain burger med pommes frites.

98,–

Fish and Chips

Serveres med tartar- saus og pommes frites.

109,–

Havnelagerets juletallerken.

Halv posjon!NB: Kun for barn under 15 år. På tradisjonelt vis med ribbe, medisterkaker og julepølse surkål, rødkål, jule saus, tyttebær og mandelpoteter serveres til.

189,–

Barnas Iscup

Serveres med vanilje- og sjokoladeiskrem, kjeks og salt karamellsaus.

89,–

Allergener


  • Fisk

  • Melk

  • Honning

  • Selleri

  • Hvetegluten

  • Sesamfro

  • Bløtdyr

  • Sulfitt

  • Nøtter

  • Skalldyr

  • Sennep

  • Egg

  • Sitrus

  • Soya